Over natuurpedagogiek

Volgens de Internationale Organisatie voor Natuurpedagogiek staat de natuurpedagogiek voor de kunst  van het leren en het lesgeven met de natuur, in een klaslokaal, buiten in de natuur rondom de school en vervolgens verder in wildere ruimten, zoals het bos, het woud, het park, de duinen, het strand. Rozenrood NatuurActiviteiten is aangesloten bij www.naturepedagogy.com.

In de beleving en ervaring van Rozenrood NatuurActiviteiten betekent de natuurpedagogiek vooral de invloed van de natuur op de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het voordeel van het zijn in de natuur is dat het de gezondheid van de kinderen bevordert en hen de veerkracht geeft om te kunnen omgaan met de uitdagingen in het leven. Hier is veel onderzoek naar gedaan door Agnes van den Berg, omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving. Kijk voor meer informatie over de onderzoeken van Agnes op www.agnesvandenberg.nl.

Wat is een Natuurpedagoog?

Een natuurpedagoog is een pedagoog die gespecialiseerd is in het begeleiden van kinderen en jongeren in de natuur. De natuurpedagoog is gericht op wat de natuurbeleving (en ervaring) doet met de ontwikkeling van het kind. Brigitta is natuurpedagoog, ervaringsdeskundig en expert in het begeleiden van kinderen, jongeren en kinderen (met speciale behoeften, veelal beperkingen genoemd). Tevens is Brigitta een getraind Natuurwijzer en Natuurwijzer Spirits of Nature, waarin een dieper contact met de natuur centraal staat. Rozenrood NatuurActiviteiten is aangesloten bij www.natuurwijs.nl.