Over Natuurpedagogiek

Natuurpedagogiek staat voor de kunst van het leren (en lesgeven) met de natuur rondom de school, in een leslokaal en in wildere ruimten, zoals het bos, het woud, het park, de duinen en het strand. Rozenrood NatuurActiviteiten is aangesloten bij  www.naturepedagogy.com en bij www.stichtinggroenepedagogiek.nl.

Wat is een Natuurpedagoog?

Een natuurpedagoog is een pedagoog die zich richt op wat de natuurbeleving doet met de ontwikkeling van kinderen. Brigitta is natuurpedagoog, ervaringsdeskundig en expert in het begeleiden van kinderen en jongeren in de natuur. Ook van kinderen met speciale behoeften.

Tevens is Brigitta Natuurwijzer en Natuurgids Spirit of Nature Netwerk, waarbij een dieper contact met de natuur centraal staat. Rozenrood NatuurActiviteiten is aangesloten bij www.natuurwijs.nl en www.spiritofnaturenetwerk.nl.


Nature Pedagogy
Stichting Groene Pedagogiek
Natuurwijs
Spirits Of Nature Netwerk

In de beleving en ervaring van Rozenrood NatuurActiviteiten bevordert in de natuur zijn de gezondheid van kinderen. Het geeft kinderen de veerkracht om te kunnen omgaan met de uitdagingen in het leven. Naar de kracht van de natuur op dit gebied is veel onderzoek gedaan door Agnes van den Berg, omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving. Kijk voor meer informatie www.agnesvandenberg.nl.