Activiteiten op locatie

Het contact met de natuur is voor kinderen van wezenlijk belang voor hun ontwikkeling. Op een speelse manier komen kinderen in contact met de natuur in hun eigen omgeving. Zij kunnen hierdoor een positieve houding ten opzichte van de natuur ontwikkelen. En later als volwassene deze positieve houding behouden. Samen met andere kinderen in de natuur zijn kan een bijdrage leveren aan het verminderen van stress. Belangrijk hierin is de natuur beleven en ervaren zoals zelf beestjes in de bodem vinden, zelf een vogel ontdekken. Alle activiteiten vinden plaats in een stadspark of stadsbos in of rondom Amsterdam.

Kinderen

Natuursafari In de stadse natuur gaan kinderen op ontdekkingstocht waarin natuurbeleving en verwondering voorop staan. Spelenderwijs verkennen we de natuur door het maken van een natuurwandeling onderweg doen we allerlei natuuractiviteiten, die gekoppeld zijn aan de elementen uit de natuur. De natuursafari duurt 1,5 uur voor kinderen vanaf 4-6 jaar en 1,5 tot 2 uur vanaf 7 jaar. We starten en eindigen de natuursafari altijd op dezelfde locatie. Voor kinderen vanaf 4 jaar met hun ouders. of Voor kinderen vanaf 7 jaar zonder hun ouders. Aanmelden kan via het contactformulier. Activiteiten vinden doorgang bij voldoende aanmeldingen. Vertel het aan je vrienden en/of stuur de link naar deze website aan hen door. Natuurclub Als echte (stads)boswachters onderzoeken we de natuur in een stadspark of bos. Belangrijk in de natuurclub zijn saamhorigheid, veiligheid, vertrouwen en samenwerking. De natuurclub kan vanuit huis, school of opvang starten in het voor- of najaar. Voor kinderen vanaf 7 jaar zonder hun ouders. Meestal op een woensdag of vrijdagmiddag en duurt 2 uur. Aanmelden kan via het contactformulier. Activiteiten vinden doorgang bij voldoende aanmeldingen. Vertel het aan je vrienden en/of stuur de link naar deze website aan hen door.
Foto gemaakt door Sameena Safiruddin.
Peuters in het park Peuters ontdekken de wereld met hun zintuigen. Alles rond om hen heen is vaak nog nieuw en moet worden verkend. Door middel van het doen van allerlei zintuigelijke oefeningen en kleine activiteiten maken de kinderen kennis met de natuur. Centraal staat een sprookjesverhaal, waarbij vaak een handpop wordt gebruikt. Voorkinderen vanaf 2,5 tot 4 jaar en hun ouder/begeleider. Actieve deelname van de ouders is gewenst. Aanmelden kan via het contactformulier. Activiteiten vinden doorgang bij voldoende aanmeldingen. Vertel het aan je vrienden en/of stuur de link naar deze website aan hen door. De kosten voor de Natuursafari, de Natuurclub en Peuters in het Park zijn per kind per keer verschillend. Neem voor een prijsopgave contact op.

Jongeren en Volwassenen

NatuurWalkaround Een NatuurWalkaround is een wandeling, die elk seizoen kan plaatsvinden in een bepaald natuurgebied. Hierin centraal staat een dieper contact met de natuur. De Spirit of Nature gids neemt je mee de natuur in. Door je eigen stilte kan de natuur zich volledig aan je tonen. Door je zintuigen te openen ontvang je die informatie die in de natuur voor jou aanwezig is. Door je intuïtie te gebruiken versta je die informatie. Door het uitvoeren van verschillende activiteiten onderzoek je de natuur en jouw relatie daarmee. Een belangrijk onderdeel van een NatuurWalkaround is het luisteren naar de natuur waar jij als mens ook deel van uitmaakt. Evenals het kijken naar de kleuren en het zien van de veelheid aan vormen en soorten, kan de verwondering verdiepen. Zo loop je begeleid in een groep door de natuur, word je aangeraakt door de natuur en kan je ervaren dat je verbonden bent met het (groter) geheel. Betaling achteraf wat jij het waard vind. Aanmelden kan via het contactformulier. Activiteiten vinden doorgang bij voldoende aanmeldingen. Vertel het aan je vrienden en/of stuur de link naar deze website aan hen door.
Foto gemaakt door Sameena Safiruddin.