Advies en coaching

NatuurCoaching voor Jongeren en Volwassenen

In de veelal op snelheid en prestatie gerichte maatschappij hebben we (bijna) allemaal een smartphone waardoor we continu in contact met de wereld kunnen staan. De omgang met de mobiele telefoon kan veel stress veroorzaken omdat we denken dat we voortdurend bereikbaar dienen te zijn. Tevens kan de resultaatgerichtheid op school en op het werk gek makend zijn en ieder mens doen inzien dat leven in een eigen ritme niet meer mogelijk is. Oververmoeidheid en overspannenheid en burn-out liggen op de loer. Of hebben zijn intrede reeds gedaan zonder dat de verschijnselen een alarmbel hebben doen rinkelen. Voor jongeren en volwassenen kan de natuur een middel zijn om de rust in het hoofd en lichaam te herstellen. Om te kunnen aarden en om tot nieuwe inzichten te komen. Door middel van zorgvuldig afgestemde activiteiten en oefeningen gekoppeld aan de natuurelementen kan er meer inzicht in de eigen situatie worden ontdekt. En wat er zelf hierin verandert kan worden om te kunnen (over)leven in de huidige aandacht vragende maatschappij. Duur van de NatuurCoaching is meestal een wandeling van anderhalf tot twee uur. Kosten kunnen variëren tussen 65 en 95 euro. Na afloop van de wandeling vind een korte nabeschouwing plaats. En kunnen er afspraken gemaakt worden voor een vervolg. Herken je jezelf in bovenstaande? Neem dan contact op via de contactpagina.

Advies en coaching buitenruimte voor pedagogisch medewerkers kinderopvang

Elk kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of buitenschools opvang heeft wel een buitenruimte waar de kinderen buiten kunnen spelen. Soms moeten de kinderen daar wel naar de natuur zoeken, bijv. onder een stoeptegel. Wil jij als pedagogisch medewerker met de kinderen van jouw groep ook meer de natuur kunnen ontdekken? Omdat het buiten zijn, de kinderen en jou zichtbaar goed doet. Bij Rozenrood NatuurActiviteiten leren pedagogisch medewerkers kinderopvang hoe ze in simpele kleine stappen uitdagende natuuractiviteiten kunnen uitvoeren. Kosten in afstemming met de kinderopvangorganisatie. Voor een vrijblijvende kennismaking contact opnemen.

Advies en coaching speelterrein voor leerkrachten primair onderwijs

In de pauzes op het schoolplein spelen de kinderen vaak nog op een grijs speelplein. Gelukkig ruilen scholen steeds vaker de tegels in voor een groene buitenruimte. Kinderen spelen in een groene buitenruimte meer met elkaar, er zijn minder ongelukken en er wordt minder gepest. Ben je leerkracht in het primair onderwijs en wil je de kinderen onder schooltijd natuuractiviteiten kunnen aanbieden? Rozenrood NatuurActiviteiten kan je hierin begeleiden en tevens in het van de binnen les een buiten les maken. Ook in de pauzes kunnen de kinderen door middel van natuuractiviteiten gestimuleerd worden in leren in en met de natuur. Kosten in afstemming met de school. Voor een vrijblijvende kennismaking contact opnemen. Ook is coaching voor vrijwilligers, die activiteiten met kinderen ondernemen mogelijk. Alsmede coaching en advies in natuurbeleving voor ouders en grootouders en ambulant begeleiders.