Over Brigitta

Brigitta

Als kind kon ik nog struinen in de stadse natuur van Amsterdam. De dijk waar nu de ringweg is en de korenvelden waar nu een opvanghuis staat. Na school verdween ik in de velden om korenbloemen te plukken. In de sloot die langs de ringdijk liep ving ik vele kikkervisjes. En als het geregend had, vond ik altijd wel een regenworm om te onderzoeken. Alleen of samen met vriendjes van mijn klas. Ik vond dit niet vreemd, vies of anders. Ik voel mij nog steeds het fijnst als ik in de natuur kan vertoeven. Dan geniet ik van elke verwondering die de natuur mij schenkt. Dit wonder wens ik voor ieder kind.

Visie

Ik ben van mening dat wanneer kinderen, jongeren en volwassenen veel in de natuur kunnen zijn, zij zich beter kunnen ontspannen en zich beter kunnen ontwikkelen. De nieuwsgierigheid en creativiteit neemt toe. Het gevoel van verbondenheid met de natuur en de naaste omgeving wordt versterkt. Als natuurpedagoog begeleid ik mensen in de verbondenheid met de natuur te ontdekken, te behouden of te herstellen.

Ervaring

In mijn werk als professional heb ik binnen onderwijs, opvang en welzijn in meer dan 25 jaar vele kinderen & jongeren mogen begeleiden en natuuractiviteiten kunnen ondernemen. Natuurbeleving en verwondering staan hierin voorop. In mijn natuurprogramma’s is moestuinieren regelmatig ook een onderdeel.

Kijk op mijn Linkedin profiel voor meer informatie met betrekking tot mijn achtergrond.