Educatie

In de natuur leren kinderen spelenderwijs over de natuur. In natuureducatie ligt de nadruk meer op het lerende aspect.

Natuurlessen onder schooltijd

Rozenrood NatuurActiviteiten verzorgt onder schooltijd verschillende natuurlessen in het primair onderwijs. Er wordt gewerkt vanuit een thema afgestemd op het seizoen. De natuurles start in de klas waarna de kinderen met de natuurdocent op pad gaan in de natuur. Onderweg leren de kinderen door middel van allerlei opdrachten over de natuur. De natuurles eindigt weer in de klas. Kijk voor boekingen van natuurlessen onder schooltijd op www.nmegids.nl/amsterdam en vermeld bij aanvraag dan mijn naam en bedrijfsnaam in de opmerkingen. Kosten staan bij iedere les en activiteit op de nmegids-website vermeld.

Natuuractiviteit Zwerfhelden na schooltijd

Veel kinderen groeien op in een stadse omgeving waar veel zwerfafval op straat ligt. Het lijkt heel normaal. Echter de invloed van afval op de natuur is groot. De Zwerfhelden-activiteit start met uitleg over afbraaktijden en wat is natuurlijk afval en wat niet. Dan gaan we in een bepaald gebied op pad om zwerfafval te rapen. Hiervoor gebruiken we speciale materialen. We lopen een route en komen weer uit bij het startpunt. Bruikbaar afval wordt gerecycled in de vorm van knutselkunst. Deze natuuractiviteit is voor kinderen vanaf 7 jaar en duurt twee uur. Bij minimaal 6 aanmeldingen wordt er een woensdag- of vrijdagmiddag en locatie afgesproken. Activiteiten vinden doorgang bij voldoende aanmeldingen. Vertel het aan je vrienden en/of stuur de link naar deze website aan hen door. Rozenrood NatuurActiviteiten werkt met o.a. betaling achteraf naar waarde, wat betekent wat jij het waard vind je kan geven. Voor boekingen neemt contact op via het contactformulier.
Foto gemaakt door Sameena Safiruddin.

Interactieve lezing Natuurbeleving

De begeleiding van een kind (met speciale behoeften) in de natuur of van een groepje kinderen in de natuur vraagt om een fijne afstemming in wat er nodig is. Tijdens de interactieve lezingen van Rozenrood NatuurActiviteiten krijg je inzicht in wat de invloed van de natuur kan zijn op het gedrag van het kind. Je krijgt handige tools aangereikt die waardevol kunnen zijn voor de begeleiding van kinderen in de natuur. Waarom naar een lezing? Ik kan dit toch ook op internet lezen? De interactieve lezing geeft ook de mogelijkheid om in contact te komen met andere ouders, grootouders, begeleiders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers van kinderen (met speciale behoeften). Er kunnen ervaringen worden uitgewisseld, tips en adviezen worden gegeven, een netwerk van gelijkgestemden worden opgebouwd. Deze lezingen zijn bedoeld voor ouders, grootouders, begeleiders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers eigenlijk iedereen die met kinderen in de natuur wil zijn. Rozenrood NatuurActiviteiten werkt o.a. met betaling achteraf naar waarde, wat betekent dat jij kan geven wat jij het waard vind. Voor boekingen neemt contact op via het contactformulier.